You are currently viewing Pyszne i zdrowe śniadania

Pyszne i zdrowe śniadania

OWSIANKA Z JAGODAMI I CHIA

Składniki:

120 g jogurtu naturalnego 0% tłuszczu
120 ml wody
50 g płatków owsianych
1 łyżka nasion chia
1 porcja (26 g) F1 o smaku waniliowo-śmietankowym
1 porcja (28 g) PDM

15 g jagód, lekko rozgniecionych

Sposób przygotowania:
Włóż jogurt do miski, wymieszaj z wodą. Dodaj płatki owsiane, nasiona chia, Formule 1, PDM i jagody. Dobrze wymieszaj. Przykryj i włóż do lodówki na całą noc.
Następnego ranka będziesz mieć gotową cudownie kremową, pożywną ucztę na śniadanie.
Wskazówka: Najpierw rozgnieć jagody. zanim dodasz je do owsianki.
 
Produkt zawiera 1 porcję
Wartości odżywcze w 1 porcji:
Kalorie: 271 kcal
Białko 19g
Błonnik 8g
Tłuszcz 7g
Węglowodany 34g
 
 

Tropikalny Tost

Składniki:
2 kromki chleba jaglanego
1 łyżka oliwy z oliwek
1 porcja (26g) F1 o smaku delikatnej czekolady
1 łyżeczka posiekanych orzeszków ziemnych (5g)
100 g mango pokrojonego w małe kostki
 
Sposób przygotowania:
Upiecz chleb w tosterze lub patelni grillowej. Dodaj oliwę z oliwek i F1. Wymieszaj, rozsmaruj na toście. Posyp orzeszkami, udekoruj mango, skrop miodem.
 
Produkt zawiera 1 porcji
Wartości odżywcze w 1 porcji:
Kalorie: 402 kcal
Białko: 19 g
Tłuszcze: 12 g
Węglowodany: 57 g
Błonnik: 10 g
 
 
Omlet z pomidorami, halloumi i pesto
 

Składniki:
1 łyżka oliwy z oliwek
40 g sera halloumi
1 porcja (32g) Wybornej zupy pomidorowej
2 łyżeczki pesto z bazylii
8 pomidorków koktajlowych
2 jaja

Sposób przygotowania:
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, następnie podsmaż pokrojone bardzo cienko plastry sera halloumi na złoty kolor. Dodaj pomidorki i podsmaż przez 1 min. Zdejmij ser i pomidorki z patelni, pozostaw oliwę. Roztrzep 2 jajka, dodaj do nich pesto i Wyborną zupę pomidorową. Możesz dolać trochę wody. Rozgrzej ponownie patelnię i wlej masę jajeczną. Po kilku minutach przewróć na drugą stronę używając szpatułki. Na koniec dodaj ser i pomidorki.

Produkt zawiera 1 porcję
Wartości odżywcze w 1 porcji:
Kalorie: 273 kcal
Białko: 19 g
Tłuszcze: 17 g
Węglowodany: 10 g
Błonnik: 3 g

Dodaj komentarz